Energiberegner: Få konkrete forslag til energiforbedringer til dit hus
Der kan være flere gode grunde til at energiforbedre dit hus. En energirenovering kan ikke blot reducere dit årlige energiforbrug – og derved spare dig penge – men også nedbringe din CO2-udledning og forbedre husets indeklima. Brug Energiberegneren og få forslag til konkrete energiforbedringer, der kan gavne dit hus og din økonomi. Du kan fx genberegne husets energimærke eller få estimeret energimærket, hvis det ikke tidligere er blevet lavet. Download alle forslagene samlet ét sted.
Spørgsmål og svar til Energiberegneren
Her kan du finde svar på de typiske spørgsmål til Totalkredit om Energiberegneren
Generelle spørgsmål om Energiberegneren
Energiforbruget i vores boliger står for mere end 30% af Danmarks CO2-udledning. Derfor er netop boligen et godt sted at sætte ind, hvis du ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Vi føler derfor et særligt ansvar for at gøre det nemmere for boligejere at blive inspireret til at energirenovere deres huse.
Energiberegneren kan regne på de fleste parcelhuse og rækkehuse. Energiberegneren kan ikke regne på øvrige ejendomstyper som fx:
- sommerhuse
- erhvervsejendomme
- lejligheder.
Det skyldes, at Totalkredit kun kan estimere på ejendomstyper, hvor vi kan lave en række antagelser, som ligger til grund for forslagene om energirenovering.
Dette kan skyldes, at vi ikke kan regne på den indtastede adresse – som skal være et hus eller rækkehus. Det kan også skyldes mangel på oplysninger fra energimærket eller BBR – eller en beregningsfejl. Vores beregner er desværre ikke bedre end de data, vi har adgang til fra fx BBR og Energistyrelsen.
Skriv meget gerne til os på tk.kundeservice@totalkredit.dk, hvis du oplever en fejl.
Et energimærke er en vurdering af energieffektiviteten i dit hus – dvs, en form for varedeklaration på, hvor meget energi dit hus bruger.
Spørgsmål til oplysninger om mit hus
Hvis dit hus har et gyldigt energimærke med forbedringsforslag, trækker beregneren oplysninger fra husets energimærkerapport, hvor forslagene er udarbejdet af en energikonsulent.
Hvis dit hus ikke har et gyldigt energimærke, henter beregneren oplysningerne fra Bygnings- og Boligregistret (BBR). Vi estimerer husets energimærke på baggrund af dine svar på en række spørgsmål og en beregningsmodel. Derudover angiver modellen forslag til energiforbedringer af dit hus, der sandsynligvis vil være relevante. Forslagene findes på baggrund af boligens oplysninger, dine svar på spørgsmålene i flowet og forbedringsforslag i boliger med energimærke, der minder om dit hus.
Der kan være situationer, hvor vores model regner forkert eller viser forkerte oplysninger på lige netop dit hus - fx hvis du har et rækkehus, og arealet i BBR er opgjort samlet for alle rækkehusene.
Vi forbedrer løbende vores bagvedliggende beregningsmodel, så skriv meget gerne til os på tk.kundeservice@totalkredit.dk, hvis du oplever en fejl. Derudover er der tilfælde, hvor de data, vi anvender, ikke er retvisende. Vores beregner er desværre ikke bedre end de data, vi har adgang til fra fx BBR og Energistyrelsen.
Nej. Energiberegnerens resultater kan give dig inspiration til, hvilke energiforbedrende tiltag du med fordel kan undersøge nærmere. Søg derfor altid rådgivning og tilbud fra fx en håndværker, energikonsulent eller byggesagkyndig, inden du beslutter dig for at udføre et eller flere af beregnerens forslag. Husk også at undersøge, om renoveringen kræver myndighedsgodkendelse.
Penge er dog ikke alt. Nogle af forslagene kan nedbringe CO2-udledningen og forbedre indeklimaet i dit hus, som gør den rarere og sundere at opholde sig i. Hav altid det med i dine overvejelser, hvis du overvejer at renovere dit hus.
Nej. Prisen er et estimat og ikke et resultat med to streger under. Prisen afhænger meget af, hvordan man kan udføre den konkrete energirenovering af dit hus. Kontakt derfor altid en håndværker eller energikonsulent, som kan hjælpe med en konkret løsning til dit hus.
Priserne i Energiberegneren er baseret på udtræk fra Molio – Byggeriets Videnscenter. Priserne omfatter håndværkerpriser og udgifter til materialer. Der kan være geografiske faktorer og særlige forhold omkring netop dit hus, der har betydning for prisen.
Nej. Der indgår ikke udgifter til lån i investeringsprisen og den årlige besparelse. Dette skyldes, at energirenoveringer kan finansieres på mange måder. Tal derfor først med din rådgiver i dit pengeinstitut.
Spørgsmål til Energiberegnerens forslag
Der er ingen garanti for, at boligen stiger i værdi. Det afhænger af den konkrete bolig og de konkrete energiforbedringer. En lavere varmeregning og en opdateret bolig vil dog typisk gøre dit hus mere attraktivt i en salgssituation, hvilket kan påvirke salgsprisen, og hvor lang tid det tager at sælge dit hus.